Индекс | Предложете нова страница | Корекции
Пребарувај:  во: 

Медицина и здравје

Главна страница > Медицина и здравје

Веб страници

резултатите се подредени според: име · опис · популарност
Naturprodukt македонско претставништво за Naturwaren, Roha, Stada, Schwabe и Madaus.
Oriflame претставништво на шведската фирма за козметика. Содржи само лого и e-mail адреса за контакт. Логото ве носи на меѓународните страни на Oriflame.
Schering Го содржи само логото и никакви информации.
Мириси од Procter & Gamble.
АДРИАЛАБ е приватна здравствена установа која содржи две организациони целини: ординација по општа медицина и биохемиска лабораторија.
Приватна здравствена установа др. Ирфан Хоџа.
AquaSource верува дека никој не може да даде подобри одговори од самата природа. Затоа само ние Ви обезбедуваме природни хранливи производи.
Алкохолизам или алкохолна зависност, хронична болест позната по потребата по алкохол. Луѓето кои страдаат од ова заболување се познати како алкохоличари
Блог на кој претежно се обработени теми од медицината и здравиот начин на живеење, поставени се книги како стручна литература од областа на медицината и по некој приказ на случај од медицината во кој може посетителите на сајтот интерактивно да учетвуваат со свои мислења и коментари.
Лекување на најразлични заболувања со комплет терапии (чаеви, режим на исхрана, тинктури, медотури и сл.) . Petkovski Naume Resen 096 452 843
Скопската компанија Би-МЕК нуди квалитетна медицинска опрема, одржување и поправка на медицинска опрема. Би-МЕК е ексклузивен претставник на Cryo-save најголемата банка за матични клетки од папочна врвца во Европа.
In Vitro клиника.
Конгреси на бугарската асоцијација за стерилност и репродукциско здравје
Варумин е анти канцер продукт. Помага при лечењето на тумори. Исто така се препорачува при висок притисок, мултиплекс склероза, кај лица со намалена имуност на организмот...
Вашиот стоматолог на Интернет : архива на совети и информации од стоматологијата со цел за поттикнување на здрави навики и подобрување на здравјето на забите - Од Стоматолошката Ординација „Д-р Кирил Нечаковски“
Домашни миленици, ветеринарна хирургија, ветеринарна лабораторија...
Интернет сајт за бремените жени и младите мајки. Содржи текстови за периодот од започнување на бременоста до седум годишна возраст на нивните деца.
Ексклузивно ги застапува реномираните фирми на Дрегер и Атмос од Германија, а е застапник и на фирмите Leisegang Германија (Колпоскопија), KSG Германијa (Стерилизатори), NOPA и Eksplorent Германија (хируршки инструменти).
Веб страници на воената болница во Скопје.
Приватна здравствена установа - Специјалистичка ординација за физикална медицина и рехабилитација која што работи по американски методи на Остеопатска манипулативна медицина.
Веб сајт на познатите Дебарски Бањи Цапа и нивните прекрасни хотели Баниште и Косоврасти (термал). Овој бањски комплекс користи термо-минерална вода за хидротерапија, а воедно се нуди фанготерапија, електро терапија, масажи, кинези терапија, фитнес идр.
Стоматолошка ординација Денто Медикал, совети за здрава насмевка и здравјето на вашите заби.
Медицина, Фармација и Лабораторија
Стоматолог и Забен Техничар.
Стоматолошка ординација.
Стоматолошка ординација Д-р Лидија Марковски. Можност за закажување преку е-пошта.
Стоматолошка ординација Д-р Нечаковски
Информативна страна за добро Здравје, за добар Изглед и добра Психа ...
Здружението на граѓани со дијабетес на општина Прилеп е невладина, непрофитна, аполитична хуманитарна организација. Нејзината примарна цел е едукација на граѓаните со дијабетес и на сите оние кои се заинтересирани или на било каков начин се засегнати од шеќерната болест. Ова се прави со цел да се спречат можните компликации од оваа болест кои чинат многу како за здравјето на пациентот, така и за неговото поблиско семејство. Друга цел на здружението е здружување и организација на дијабетичарите од Прилеп и околината со што би се заштитиле нивните права и би се оствариле нивните интереси со помош на оваа организирана форма на здружување.
Институтот за радиотерапија и онкологија е единствена специјализирана здравстена установа за лекување на малигни заболувања во Република Македонија. Организационо се наоѓа во склоп на Ј.З.О. Клинички Центар - Скопје. Институтот располага со 180 болнички кревети во хоспиталниот дел, 30 кревети во рамките на двете дневни болници. Во рамките на Институтот функционираат вкупно 5 специјалистички амбуланти, како и амбулатна за пункциони биопсии (работно време секој ден од 11 до 12.30 часот). Во Институтот работат вкупно 16 лекари специјалисти, 11 лекари на специјализација, а наставната база ја сочинуваат 5 професори, 2 доценти, 2 виши научни соработници и 10 асистенти. Во рамките на институтот функционираат девет одделенија.
Институт за стерилитет и асистирани репродуктивни технологии
Приватен кабинет за психотерапија, советување и психодијагностицирање.
Веб страница посветена на равојот на холистичките пристапи во Македонија. Предавања, курсеви и работилници под водство на странски и домашни инструктори. Информации за додатните здравствени пристапи. Редовна програма и срдечна служба.
Интерна медицина, ангиологија, кардиологија, ендокринологија, спортска медицина, медицина на трудот, биохемиска лабораторија
Официјални страници на одделот за Кардиохирургија при Воената болница во Скопје.
Невладина организација со мисија за здравствено просветување и унапредување на здравјето.
RAK.mk е македонски портал наменет специјално за информирање од областа на онкологијата. Тој има за цел да пружи селектирани, претходно обработени, преведени на македонски јазик информации за тоа што е актуелно на полето на онкологијата. Со подигањето на нивото на медицинската култура и свест кај секој човек се овозможува рано откривање на ракот, а со тоа и негово поуспешно лекување. Зад овој проект стои група на реномирани доктори-онколози, но и специјалисти од другите области на медицината кои своето долгогодишно искуство го преточуваат на оваа веб-страница.
Ако некој е умерен во храната и во забавата, хармоничен во своите активности и урамнотежен во спиењето и будноста, тогаш тој може да ја усовршува јогата која води кон престанок на болката. Багавад Гита 6, 17
Македонското ехокардиолошко здружение е здружение на граѓани кои се бават со ехокардиографија, формирано со слободно здружување на граѓаните, заради остварување и усогласување на своите интереси и заради вршење на дејности и активности со цел за подобрување на ехокардиолошката дејност во Република Македонија.
Сервис и продажба на стоматолошки машини и опрема.
Специјална болница за гинекологија и акушерство.
Воведен водач за медитација, молитва, концентрација, мантра и џапа, практично решавање на проблемите со медитација, секојдневни медитации.
Да одговори на прашањето - Зошто малечката кутија за медицинска помош е недоволна при несреќи на пат, дома, на работа или на друго место. Да ја промовира потребата од имање на повеќе медицински ресурси во случај на инцидент.
Презентација на традиционалниот медицински научен студентски конгрес.
UNICEF кампања за здрав живот на младите.
Веб страница на стоматолошката ординација на Д-р Кирил Нечаковски во Битола, Македонија.Информации за Д-р Нечаковски, ординацијата, услугите кои ги нуди заедно со едукациони материјали за зачувување на здравјето на Вашите заби.
Увезува медицинска опрема и витамини.
Стоматолошки прирачник за пациенти
Приватна здравствена ординација "Смоковски".
ОХИС фармацевтска и хемиска индустрија. Цитирано од прегледот од списанието Plugin: "Ко некое дете на директорот да си играло со FrontPage".
Ординација по медицина на труд.
Брз и лесен начин да ги пронајдете здравствените информации кои ви требаат за различни периоди од вашиот живот. Од австралиската влада и на македонски јазик.
Македонски портал за ментално здравје, психологија, психијатрија, психички растројства, неврологија и сексологија.
Салон за масажа.
Дејност и организација на Републичкиот завод за здравствена заштита.
СМТ е услужно ориентирано македонско претпријатие со најголемо искуство за софистицирана медицинска техника. СМТ е единствена локална фирма која едновремено има експерти специјализирани за стоматолошка опрема, компјутерски мрежи, магнетна резонанса, компјутерска томографија, ангиографски, рентген и ултразвучни апарати.
Специјална болница за ортопедија и трауматологија во Охрид.
Салон за слабеење.
За разлика од класичната психотерапија, коучингот е професија која Ви помага не само да разрешите минати проблеми, туку да постигнете одличност во кој ида е животен контекст. Со Соулворк одредувате: Каде сте сега? Каде сакате да бидете? и Како да стигнете таму? Соулворк е интернационална школа на модерни психотерапевтски пристапи, во Македонија од есен 2002.
Виртуелна прошетка низ „една од најдобрите стоматолошки ординации ви Скопје“. Цени, услуги и информации за ординацијата, теми од областа на стоматологијата.
Ехографи, Honda, Fukuda, Chison, ЕКГ, ЕМГ, ЕЕГ, авторефрактометри, биомикроскопи, операциони микроскопи, медицински инструменти, скиаскоп, офталмоскоп, А/В скенер, аспиратори, фетален доплер, фетален монитор, колпоскоп... (Бугарски)
Центар за кардиоваскуларни заболувања - Охрид
Специјализирани во областа на кинезитерапијата. Рехабилитација на повреди и проблеми на косто зглобниот апарат, невролошки проблеми и операции.
Пребарување стручна (медицинска) литература, медицински списанија...

сакам ова да ми биде почетна страница | индекс на македонските страници | додади страница во директориумот
портал | вести | електронска пошта | директориум | дискусиони групи | мултимедија | верзија за мобилни уреди | за нас
© 1999 - 2014 Zoran Gligorov, Zdravko Stafilov.